Ma 2018.07.20. van  
  
  
    Fórum  
 »QBasic 
 »SmartCard olvasó programozás 
 »We are looking for flash/flex/as3 magician 
 »Test Lead  
 »IT Network Support Engineer  
       
    Letöltés  
  » Longhorn skin (BootSkin)  
  » Infocentrum e-SMS  
  » BootSkin / 1.0 RC0  
       
    Linkek  
  » Programozás.lap.hu  
  » Design&Prog  
  » Panda.lap.hu  
       
    Statisztika  
  » Oldalletöltések száma: 3067335  
Php
 Témaindító: aendre
| 2004.10.14. 18:35 | Válasz erre 
Lehet-e php-ben rekurziot haszanalni ?
Szuksegem lenne a "divide et impera" modszerre es oda kellene.

Ha igen, akkor kernek egy egyszeru peldat is!
 abicska hozzászólása abicska részére
| 2006.08.19. 13:47 | Válasz erre 
Hello!

Szeretnék újfent segítséget kérni!
Van egy számom:
12 000 000 Ft
És szeretém 3 számjegyenként tagolni, az átláthatóság miatt. Kelle bele 3 számjegyenként egy szünet.
Kérek valakit, hogy segítsen!
 abicska hozzászólása d2006 részére
| 2006.08.08. 10:40 | Válasz erre 
Megtaláltam végül:

$sql = 'CREATE TABLE `' . $valtozo . '` ( ' . ' ....

De azért köszönöm.
 d2006 hozzászólása abicska részére
| 2006.08.07. 19:16 | Válasz erre 

próbáld ezt

$sql = "CREATE TABLE ".$valtozo." ( ...

üdv.
 abicska hozzászólása abicska részére
| 2006.08.07. 12:25 | Válasz erre 
Volna mégegy kérdésem! MySQL-es tábla készítésénél a nevet, hogy tudom változóként megadni.

$sql = "CREATE TABLE `$valtozo` ...

Mert ebben az esetben a tábla neve $valtozo lesz.

Kérem valaki segítsen! Köszönöm
 abicska hozzászólása Piszkos12 részére
| 2006.07.26. 13:45 | Válasz erre 
Hello!

Segítséget szeretnék kérni egy, talán egyszerű php szkripthez.
Volna egy képem, és arra szeretnék egy ".gif" logót rárakni, mondjuk a jobb alsó sarokba.

Ezt hogyan tudnám megtenni?

A választ köszönöm!
 Davee hozzászólása gabor részére
| 2006.05.31. 17:27 | Válasz erre 
Szaisztok!
Nem tudna nekem valaki segteni ?
Van egy beléptetö Scriptem, és az nem akar müködni, és hogy hogy lehet meg csinálni ?
Aki tuds segiteni sen
e-mail : magicweb@c2.hu msn úgyan ez
 szdave hozzászólása aendre részére
| 2006.04.23. 21:44 | Válasz erre 
Autóba Számítógép? IGEN ! Navigáció, Multimédia , Zene és Szórakozás . AutoPc Autószámítógépes Rendszereinkről bővebb információ: www.autopc.hu Hihetetlenül kedvező áron 8"-os kijelzővel 199 e Ft!!, Telefon: 70-380-9971 (Reg: 3283)
 kisstoth hozzászólása abicska részére
| 2006.04.14. 12:32 | Válasz erre 
<?php
// dátumokat tartalmazó tábla neve: datumok
// dátumokat tartalmazó oszlop neve: datum
// "következőek" => következoek
// "korábbiak" => korabbiak


// mai dátum
$mai=date("Y-m-d");

$res=mysql_query("SELECT * FROM datumok ORDER BY datum ASC");
while($row=mysql_fetch_object($res)) {
if($mai>$row->datum) {
mysql_query("INSERT INTO korabbiak (datum) VALUES ('".$row->datum."')");
// ha törölni is szeretnéd a datumok táblából
mysql_query("DELETE FROM datumok WHERE datum='".$row->datum."'");
}
if($mai<$row->datum) {
mysql_query("INSERT INTO kovetkezoek (datum) VALUES ('".$row->datum."')");
// ha törölni is szeretnéd a datumok táblából
mysql_query("DELETE FROM datumok WHERE datum='".$row->datum."'");
}
}
?>

Így szerintem működni fog.
 abicska hozzászólása abicska részére
| 2006.04.13. 22:15 | Válasz erre 
Valaki tud nekem segíteni?
Adott egy adatbázis, benne dátumokkal. Ők lesznek a lényeg. Van a mostani dátumhoz képest korábbi és későbbi időpont az adatbázisban.
Pl. 2006-04-10, vagy 2006-03-01 és van benne 2006-05-01 és mondjuk 2006-10-11.
A kérdésem a következő:
Hogyan tudnám én úgy lekérdezni az adatokat, hogy először van egy szkript ami ellenőrzi a dátumot és az adatbázisban lévő dátumokat, majd egybeveti a kettőt és rendszerezi, miszerint az adott dátumhoz képest korábbiakat az egyik táblázatba rakja, aminek a neve monduk "korábbiak", vagy "a múltban", a maradékot pedig, ami még nem történt meg, csak később fog azt pedig szintén egy táblázatba rendezi, aminek mondjuk "elkövetkezendők", vagy csak simán "következők" a neve.

Ehhez kérnék én segítséget!
Előre is nagyon szépen köszönöm!
 abicska hozzászólása kisstoth részére
| 2005.12.31. 15:49 | Válasz erre 
Ehh...
Bocs. Nem jutott eszembe.
De, köszönöm.
 kisstoth hozzászólása abicska részére
| 2005.12.31. 13:20 | Válasz erre 
Mielőtt feltennéd a legalapvetőbb kérdéséket, érdemes lenni fellapozgatni a PHP hivatalos dokumentációját (php.net).

Kérdésedre a válasz:
$szoveg=str_replace(":)", "<img src=\"vigyori.gif\"", $szoveg)
 abicska hozzászólása kisstoth részére
| 2005.12.31. 00:07 | Válasz erre 
Hali!
Újra itt vagyok és kérdeznék, ha lehet.
Mint ezen a honlapon is, az üzenetküldésnél vannak Smiley-k. Az megvan már, hogy egy "textarea"-ba, kattintás után beíródjon, a kattintott Smiley neve.
De. Ezt a PHP hogyan értelmezi? Kellene egy olyan kód, ami "végigolvassa" a beírt szöveget és ahol megtalálja a megadott Smiley-kat, oda beilleszt egy képet? Vagy, hogyan?
Tudnál nekem adni egy source-ot?
Ha megkérhetlek, szépen.
Előre is nagyon köszönöm!!
 abicska hozzászólása kisstoth részére
| 2005.12.17. 00:01 | Válasz erre 
Nagyon szépen köszönöm, nagyon sokat segített!
Mégegyszer: Köszönöm. :)
 kisstoth hozzászólása abicska részére
| 2005.12.15. 10:57 | Válasz erre 
Remélem, nem írtam el semmit:

http://kiss-toth.hu/drop/sources/paging.txt
 abicska hozzászólása kisstoth részére
| 2005.12.13. 22:27 | Válasz erre 
Még abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy hogyan tudnám azt megírni:

Van egy adatbázisom 'x' mennyiségű sorral benne. Lekérem az adatokat a mysql_fetch_row() függvénnyel, fordított sorrendben. A kérdésem a következő: Hogyan tudnám megállítani a lekérést, ha elér egy bizonyos mennyiséget. Teszem azt, ez a szám a 30. Szóval, ha lekért az adatbázisból 30 sort, akkor ezt hogyan tudnám megállítani? És folytatás, ha van több sor az adatbázisban, mondjuk 100. És én ebből, egy oldalon 30-at szeretnék megjeleníteni, azután tagolni és a maradékot átrakni a következő oldalra, aztán megint lekérni belőle 30-at, azután a maradékot megint átteni egy új oldalra. Az aktuálisan megjelenítendő oldal számát a címsorban szeretném megadni.

Példa:

index.php?page=5

És akkor az 5*30-adik sorral kezdi a beolvasást, majd megáll 30 beolvasás után. És, az sem lenne utolsó szempont, hogy minden egyes oldalhoz lenne egy hivatkozás az oldalon. Tehát, felírnám:

Oldalak: [1][2][3][4][5]...[Utolsó]

És igen, a pontozott rész is kellene, hogy ne legyen feleslegesen sok adat.

Ha ebben tudsz Te, vagy valaki segíteni nekem, azért nagyon, de tényleg nagyon hálás lennék, mert tudom, ez nem kis feladat.
Előre is nagyon köszönöm!!!
[1-15] [16-30] [31-45]
 Belépés 
 Azonosító: 
  
 Jelszó: 
  
 
 
 
     
  Libri könyváruház  
  Szerző:  
   
  Cím:  
 
  Kiadó:  
   
   
     
Untitled Document
Megújuljon-e a Programming.hu - tartalmilag és külsőleg egyaránt?
Igen, feltétlenül!
Mindegy...
Nem érdekel
Ne változzon
 
 
Ajánló
CodeX - Szeptembertől nyomtatott formában - Több, mint 220 cikk