Ma 2018.04.21. van  
  
  
    Fórum  
 »QBasic 
 »SmartCard olvasó programozás 
 »We are looking for flash/flex/as3 magician 
 »Test Lead  
 »IT Network Support Engineer  
       
    Letöltés  
  » Longhorn skin (BootSkin)  
  » Infocentrum e-SMS  
  » BootSkin / 1.0 RC0  
       
    Linkek  
  » Programozás.lap.hu  
  » Design&Prog  
  » Panda.lap.hu  
       
    Statisztika  
  » Oldalletöltések száma: 3009134  
Delphi
 Témaindító: bociusz
| 2004.07.06. 11:15 | Válasz erre 
Ha már minden nyelvnek nyitottatok egy threadet, ezt sem lehet kihagyni
 Piszkos12 hozzászólása M3lk0N részére
| 2006.06.03. 20:38 | Válasz erre 
Hi nép!

Olyan kód érdekelne, ami a processzek közül kiszedi a futó programot és a tálcáról is eltünteti. Sunyi progit írtam és hát ugye nem kéne, hogy reklámozza magát futás közben...

Ez "komoly" programozó team engem is érdekelne.
 M3lk0N hozzászólása m46u5 részére
| 2005.05.25. 19:45 | Válasz erre 
Csá m46u5!
Nekem van egy nagyon jól működő megoldásom, ha érdekel akkor írj nekem az e-mail címemre: melkon@tvnetwork.hu . Ja és a procihoz szinte hozzá se nyúl!
Akkor is írj ha már ezt megcsináltad, mert én meg komoly programozókat keresek, mármint akik komolyan gondolják
Egy közös Team-es fejlesztésre.
Akármikor válaszolhatsz, sosem késő...
bye
várom leveled
MelkoN
 m46u5 hozzászólása bociusz részére
| 2005.05.03. 21:58 | Válasz erre 
Hi mindenki!

Lenne egy kérdésem: szeretnék egy olyan progit írni (na jó már ítam, csak nem igazán ok), ami egy szöveges állományból (txt) kiolvasva a sorokat, egymás után megjeleníti a kép alsó vagy felső részén, futó szövegként (olyasmit mint amilyen a HirTV-n van).
Az eddigi megoldásom úgy ment, hogy a szöveget bitmappá alakítottam, melyet rárajzoltam a form-ra, majd képpontonként arréb tolva ismét kirajzoltattam.
Maga a rajzolás így ment: "Form1.Canvas.Draw(pos1,0,Bitmap1)" - a Timer-el meg csökkentettem a pos1-értékét.
No ezzel csupán az volt a problémám, hogy ha szép mozgást szerettem volna, 1 pixelenként kellene mozgatnom, de akkor nagyon lassú a sebessége, ha 2-4 pixelenként rakosgatom arréb, akkor meg nagyon darabos a mozgása.
Erre jött egy másik ötlet, hogy nem a "Canvas.Draw"-t, hanem a "BitBlt"-t használom. Ez lényegében úgyanúgy működik, csak sokkal több paramétere van.
De a minőség ezzel sem lett jobb.
Próbálkoztam OpenGL, DirectX-es megoldásokkal is de az annyira ette a procit, mintha egy 3D-s game-el játszottam volna. (lehet nem jól próbáltam)
Ajánlottak már valami BOB-megjelenítési módszert, de nemnagyon találtam róla infót.
Azt szeretném tudni van e olyan mód/módszer amivel szöveget lehet mozgatni a képernyőn (szépen és gyorsan)? No és persze ne egye meg a procit.

Előre is köszi.
 Terminus hozzászólása AbdulHakim részére
| 2005.04.13. 08:47 | Válasz erre 
Oks, persze. Lehet továbbfokozni az élményt, a lehetőségek tárháza mindenkinek a rendelkezésére áll, csak tudni kell, hogyan is kell felhasználni.
Asszem erről szólt ez a mese is ....
Üdv, Terminus
 AbdulHakim hozzászólása Terminus részére
| 2005.04.13. 08:40 | Válasz erre 
És akkor most gondolj bele mivan,ha elrejtem a programot a feladatkezelőből. Amegíráskor ez kb 30 karaktert jelent pluszban.
És gondolkodjunk tovább. Ilyenkor a process-ekből még mindig ki lehet lőni. Na de ha nem message ablakokat nyitogatunk, hanem az alap form meghív egy másikat, a másik egy harmadikat, a harmadik a másodikat újból, a második megint a harmadikat......
Ez egy örök folyamat és ennyi formot viszont már a processek közül sem lehet ilyen gyorsan kilövögetni.
MUHAHAHAHAHAHAHA!
 Terminus hozzászólása DominoScript részére
| 2004.12.27. 15:21 | Válasz erre 
Csak azért, hogy tényleg mi történt megirtam egy kis progit és a következő történt.

A progiban annyi volt, hogy volt egy gomb, amit ha megnyomsz, a timer interval értékét átállítja 300-ra, a timer eseménye pedig egy feltétel volt: ha nem egyenlő 1000-re az interval, akkor egy Application.messagebox kidobása.

Elindítottam, majd gomrba rákatt és szépen elhalmozott dialogokkal, sorban egymás után jöttek. Nem vártam meg a kifagyást, ugyanis ez megeszi az erőforrásokat egy idő múlva, inkább Ctrl+Alt+Del, és kilőttem.
Ekkor a Delphi7 dobott egy hátast, ezután azt is ki kellett lőnöm, majd resetre tért ismét magához a gép.

Az elméletet igazoltam, vagyis egy halom ablak fog megjelenni, a progi müködni fog, fagyásik vagy resetig. (Ha a feladatkezelőben leállítottad, minden ablakot be fog automatikusan zárni maga után, persze ha előtte ki nem akadt már a géped )

Ha jól emléxem volt egy progi, ami telenyomta a képernyőt ilyen messageboxokkal, aztán csak győzzed az OKra való kattintgatást.
Ez is valami hasonlót fog eredményezni!

Üdv, Terminus
 DominoScript hozzászólása kisstoth részére
| 2004.12.26. 03:42 | Válasz erre 
Na akkor kérdésem lenne. Nem merem kipróbálni, eddig csak elvben gondoltam végig:
Van egy Timer-em a fő form-on. Megnyittatok vele egy msg (message) ablakot, viszont a timerben csak annyit állítok, hogy az alapértelmezett 1000-es értéket (az időt) átállítom 1-re.
Ezekkel a beállításokkal elvileg a program lefuttatásakor, másodpercenként 1000 message ablak nyílik meg addig amíg:
A, a gép le nem fagy
B, a program ki nem akad
C, a felhasználó le nem állítja a feladatkezelőben, és utána kezdheti bezárogatni azt a 10-20.000 ablakot.
D, a program el sem indul, vagy ahogy elindult, úgy áll is le valamilyen hibaüzenettel (bár elvileg ez lehetetlen dehát ugye Windows alatt futtatjuk úgyhogy bármi megtörténhet)

Ilyen lehetséges? Ti mire tippeltek mi történik ha ezt a programot elindítja valaki?
 Hilian hozzászólása kisstoth részére
| 2004.11.24. 15:45 | Válasz erre 
Kösszi....
 kisstoth hozzászólása Hilian részére
| 2004.11.23. 19:50 | Válasz erre 
Hmmm...

Itt valami mintha lenne:
http://www.prog.hu/leveltar/OFF-e-book.htm?maid=175067
 Hilian hozzászólása bociusz részére
| 2004.11.22. 20:30 | Válasz erre 
valaki tudna olyan oldalt mondani ahol magyar delphi e-book van(nak)?
 csorfab hozzászólása elenios részére
| 2004.09.18. 07:09 | Válasz erre 
Szia
OpenGL példák delphiben:
http://www.freeweb.hu/sert/opengl.htm

Ezis érdekes lehet:
http://www.delphi3d.net/
http://www.delphigl.com/
 elenios hozzászólása NecroFeeler részére
| 2004.08.12. 13:24 | Válasz erre 
Nem tud vki egy jó Delphis OpenGL oldalt, ahol az alapokat is szépen leírják? Nemgas, ha angol, de jobban szeretek magyarul tanulni, szóval az lenne a legjobb. Thx
 NecroFeeler hozzászólása bociusz részére
| 2004.08.02. 19:23 | Válasz erre 
???
mé sux?
8-al .Net
7-el nativ(adjak hozzá)
mi a sux?
fejtsd ki bővebben!!!
Üdv:
NecroFeeler
 kisstoth hozzászólása bociusz részére
| 2004.07.07. 13:19 | Válasz erre 
Hát értelemszerűen nem veszi a Delphi 8 a nem .NET-es projektedet... A VS.NET-nek is voltak rendszerkövetelményei telepítéskor.
 bociusz hozzászólása elenios részére
| 2004.07.07. 11:52 | Válasz erre 
Hát nem akkora király. Azzal kezdődött a telepítés hogy a J#.net nincs feltelepítve. Letöltöttem, 8 mega. Jó, most a .net SDK hiányzott neki, ami már 120 mega (alig volt hely a C:-men). Ez is megvan. NAGYOOON lassan feltelepül, elindítom, és nem veszi be a Delphi7-es projectem! Úgy repült a vinyómról, soha többé nem akarom látni!
[1-15] [16-30]
 Belépés 
 Azonosító: 
  
 Jelszó: 
  
 
 
 
     
  Libri könyváruház  
  Szerző:  
   
  Cím:  
 
  Kiadó:  
   
   
     
Untitled Document
Megújuljon-e a Programming.hu - tartalmilag és külsőleg egyaránt?
Igen, feltétlenül!
Mindegy...
Nem érdekel
Ne változzon
 
 
Ajánló
CodeX - Szeptembertől nyomtatott formában - Több, mint 220 cikk