Ma 2018.04.21. van  
  
  
    Fórum  
 »QBasic 
 »SmartCard olvasó programozás 
 »We are looking for flash/flex/as3 magician 
 »Test Lead  
 »IT Network Support Engineer  
       
    Letöltés  
  » Longhorn skin (BootSkin)  
  » Infocentrum e-SMS  
  » BootSkin / 1.0 RC0  
       
    Linkek  
  » Programozás.lap.hu  
  » Design&Prog  
  » Panda.lap.hu  
       
    Statisztika  
  » Oldalletöltések száma: 3009178  
Visual Basic
 Témaindító: gabor
| 2004.06.11. 19:08 | Válasz erre 
Hello!!! Nyitottam egy Visual Basic fórumot!
 riska hozzászólása bodla részére
| 2006.09.26. 18:06 | Válasz erre 
Én a helyedben a változót Public -ként definiálnám
 bodla hozzászólása gabor részére
| 2006.09.15. 21:21 | Válasz erre 
Hellosztok ! ! ! !
Nem rég kezdtem foglakozni a Visual Basic-kel.
Azt szeretném kérdezni, hogy megtudná - e valaki mondani, hogy hogy tudom a VB-ben az egyik formban használt változót értékváltozás nélkül használni a másik formban ? ? ? ?
 ferke hozzászólása kobik részére
| 2006.05.08. 17:09 | Válasz erre 
Private Declare Function SetWindowPos Lib "user32" (ByVal _
hWnd As Long, ByVal hWndInsertAfter As Long, ByVal x As Long, _
ByVal y As Long, ByVal cx As Long, ByVal cy As Long, _
ByVal wFlags As Long) As Long


Sub SetTopmostWindow(ByVal hWnd As Long, Optional topmost As Boolean = True)
Const HWND_NOTOPMOST = -2
Const HWND_TOPMOST = -1
Const SWP_NOMOVE = &H2
Const SWP_NOSIZE = &H1
SetWindowPos hWnd, IIf(topmost, HWND_TOPMOST, HWND_NOTOPMOST), 0, 0, 0, 0, _
SWP_NOMOVE + SWP_NOSIZE
End Sub


SetTopmostWindow Me.hWnd előre hozza,

SetTopmostWindow Me.hWnd,False hátraviszi
 kobik hozzászólása gabor részére
| 2006.01.10. 09:42 | Válasz erre 
Üdv mindenkinek.
Azzal a kérdéssel zaklatnálak, hogy vb 6-ban hogy lehet megcsinálni egy olyan formot ami mindig mindenképpen legfelülmarad mig maga a program el nem tünteti.
A lényeg az, hogy készítek egy olyan progit mint amik az internet caffee-kban szokott lenni.
Kell egy felhasználó nev és egy jelszó hogy csatlakozzon a szerverhez enélkül semmit ne tudjon csinálni.
Előre is kössz:Tibold
 torzika hozzászólása gabor részére
| 2005.03.25. 01:32 | Válasz erre 
Hali!

Egy kis segítség kéne.

A konkrét szitu az, hogy pl. van egy megírt

Public Function MyFunction( inputparam As integer ) As integer

függvény, amely a VB6 egy moduljában van definiálva.

Ezt szeretném meghívni egy SQL lekérdezésben.

Az ADO controlnak van egy SQL property-je, ahova meg lehet adni egy SQL stringet, amit lefuttat a refresh eljárását meghívva. Ennek eredménye kerül az ADO controlba (és persze azokba, amelyek erre kapcsolódnak, mint adatforrásra. Pl. egy DataGrid)

A kérdés, hogy működik-e valahogy a következő lekérdezés:

SELECT AzÉnTáblám.Mező1, Tterületek.ternev, MyFunction(AzÉnTáblám.Mező1) AS Számoltmező FROM AzÉnTáblám;

Ez Accessen belül (VBA) működik. Kérdés, hogy nélküle is működik-e VB6 alatt.

Az is nagy segítség lenne, ha lenne olyan adatforrásként üzemelő ActiveX, ami tud ilyesmit és kiváltja az ADO controlt. Csak a VB6, az mdb adatbázis kötött. Persze jó lenne valami, ami kompatibilis a használt DataGrid-del, de elméletileg az is kiváltható.

Egyszóval minden megoldás érdekel!!!!

Előre is köszi az aktivitást.
 gabor hozzászólása Tünci részére
| 2004.10.27. 19:27 | Válasz erre 
Szerencsére még nem.
Nyugodtan tegyél fel itt is kérdéseket, ha van időm, akkor szívesen válaszolok.
üdv.:gABOR
 Tünci hozzászólása gabor részére
| 2004.10.17. 11:11 | Válasz erre 
Hali! Megszüntél Gábor?
 Tünci hozzászólása speedely részére
| 2004.10.12. 19:11 | Válasz erre 
Hali!
Tudnál néhánysoros kis programmal is segíteni időnként?
 speedely hozzászólása nemo részére
| 2004.08.27. 17:35 | Válasz erre 
Szia,
MySql is kezelhető VB6-ból haletöltöd a MyOdbc-cuccot.
onnan ugyan olyan mint bármelyik másik odbc csatoló.

btw ha VB6 kérdésetek van tegyétek fel newgodtan. Idáig VB6-ban fejlesztettem. Ha nem is tudok azonnal válaszolni lehetőségeimhez képest rendszeresen fogom olvasni a portált és ha tudok válaszolok.

üdv,
Speedely
 nemo hozzászólása gabor részére
| 2004.07.06. 15:31 | Válasz erre 
Hali!

Ittvagyok megint.

Figyu kezeltél már mysql adatbázist VB6- ból?
 gabor hozzászólása nemo részére
| 2004.07.02. 18:41 | Válasz erre 
Tényleg nem tetszenek a kérdéseid.
Különben én a "Programozás Visual Basic 6 nyelven" és a "Programozás alapjai Visual Basicben" című könyvet olvastam.
 nemo hozzászólása kisstoth részére
| 2004.07.02. 10:32 | Válasz erre 
Ez mind oké, és már própáltam is, csak cím alapján nem lehet eldönteni, mennyire használható, azért próbálok a témában jártas emberektől címet kérni, hátha van tuti könyvük, amiről biztosan tudják, hogy frankó.
 kisstoth hozzászólása nemo részére
| 2004.07.02. 07:11 | Válasz erre 
Egy apró tipp:
Az oldal jobb oldalán, a Bejelentkezés panel alatt látsz egy Libri könyváruház feliratot. A Cím mezőbe írd be: Visual Basic és klikk a Keresés gombra. Megéri, meglátod!
 nemo hozzászólása nemo részére
| 2004.06.30. 22:49 | Válasz erre 
Apropó, tudsz ajánlani jó könyvet, ami nem túl kinai, elég gyakorlatias, de bennevan a kellő elmélet is, és magyar nyelven íródott.
Ha igen, megköszönném.
 nemo hozzászólása gabor részére
| 2004.06.30. 22:47 | Válasz erre 
VB6:

Van egy webbroserem egy formon, meg egy label-em.
Namost a böngésző neve net, a cimkéé név.

net -ben beállítok egy címet, ami egy szerver könyvtárának tartalmát listázza, csupa jpg fájl, ha rákattintok, ugye megnyilik benne a kép, ez frankó.
Namost az kéne, hogy ha megjelenik egy kép, akkor a név.caption legyen a megjelenő képfájl neve.

Nyugodtan szólj, ha utálsz az ilyen kérdésekért, én is attól félek, hogy a C -s fórumban ilyenekkel jönnek
[1-15] [16-30] [31-45]
 Belépés 
 Azonosító: 
  
 Jelszó: 
  
 
 
 
     
  Libri könyváruház  
  Szerző:  
   
  Cím:  
 
  Kiadó:  
   
   
     
Untitled Document
Megújuljon-e a Programming.hu - tartalmilag és külsőleg egyaránt?
Igen, feltétlenül!
Mindegy...
Nem érdekel
Ne változzon
 
 
Ajánló
CodeX - Szeptembertől nyomtatott formában - Több, mint 220 cikk